Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

Upstairs, Downstairs: A Workshop and Garage Hidden in a Hillside

Search

Upstairs, Downstairs: A Workshop and Garage Hidden in a Hillside

July 22, 2017

London-based architects Feilden Fowles designed a combination workshop and garage that is meant to disappear into the hillside at the base of a property in Conkwell near Bath (about a 2.5-hour drive west of London). It feels a little like visiting the Bat Cave:

Photography courtesy of Feilden Fowles.

Above: “This scheme is buried into the hillside, allowing the landscape to wrap over the building, hiding it from above,” the architects say. Visible on the hillside (Upper L) is a boulder-shaped studio building.

Above: The timber sided building and adjacent retaining wall have undulating shapes to mimic the lines of the land.

Above: The garage has a pair of hinged accordion doors.

Above: A view of the garage when it was under construction.

Above: A pair of side doors leads to the workshop space tucked into the hill

Above: Twin skylights fill the space to fill with stripes of sunlight.

Above: The view from above.

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

v5.0