A Writing Shed in the Garden by

Issue 66 · Cult of the Kitchen · April 2, 2013

A Writing Shed in the Garden

Issue 66 · Cult of the Kitchen · April 2, 2013

Recipe for happiness: Take one ramshackle hut filled with spider webs and asbestos. Replace with a light-filled work studio with full-height retractable doors. Here's how:

In London's north central Hackney, UK-based architecture firm Office Sian worked with a limited budget and the size constraints of a small backyard to design an elegant freestanding shed that functions as both a work space and a library, with retractable doors and a clear view of the garden.

Photography via Office Sian.

Above: Oak-framed doors are completely retractable, inviting the garden to come inside.

Above: Shallow bookshelves maximize the usable space.

Above: A poster depicting "Endangered species of the UK" hangs on one wall. To create a similar look, see "Flora and Fauna for the Walls."

Above: A simple lighting solution.

Above: At the rear of the shed, a roof light offers a view of a slice of sky.

N.B.: To see 189 more photos of Work Studios, visit our Gallery of rooms and spaces.

This is an update of a post originally published July 12, 2012.



Contributions
Have an opinion? Care to comment? We'd love to hear what you have to say.