Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

Architect Visit: Bergen Street Studio

Search

Architect Visit: Bergen Street Studio

February 12, 2008

Yale School of Architecture–educated, Brooklyn-based architect Clay Miller has worked with Maya Lin and was at the Polshek Partnership before founding Bergen Street Studio. We love the way he used mushroom wood (available in unusually long lengths of 12 to 16 feet) for this paneled wall in an upstate New York house.

Photography by Katherine Newbegin courtesy of Bergen Street Studio.

Sliding doors connect the interiors to an expansive bluestone patio.
Above: Sliding doors connect the interiors to an expansive bluestone patio.
Reclaimed barn siding panels cover a wall.
Above: Reclaimed barn siding panels cover a wall.
An open floorplan connects the light-filled kitchen to the living area.
Above: An open floorplan connects the light-filled kitchen to the living area.
Open shelving in the kitchen.
Above: Open shelving in the kitchen.
&#8\2\20;By reorganizing the plan to remove dark hallways, reconstructing the roof structure, and introducing new doors and windows, this small house in Woodstock is transformed into a bright and airy oasis,&#8\2\2\1; note the architects.
Above: “By reorganizing the plan to remove dark hallways, reconstructing the roof structure, and introducing new doors and windows, this small house in Woodstock is transformed into a bright and airy oasis,” note the architects.

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

v5.0