Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.

New Features on Our Memberships and Subscriptions

Search

Paper House Project

London
Photo: Rory Gardiner

Regions Served

  • United Kingdom

Paper House Project is a young, vibrant award-winning architecture practice. A team of problem solvers and creative thinkers who are passionate about exceptional, sustainable design.

Working across London and the Home Counties, we specialise in residential refurbishments & extensions and one-off new-build homes. We have lots of experience delivering high-quality design and a proven track record securing planning permissions for sensitive sites and buildings that are listed or located within Conservation Areas.

We believe the most successful projects are the ones with the best working relationships with our clients, knowing that we’re all pulling in the same direction to achieve a shared goal. We feel that it’s important to lead the design conversation whilst ensuring the process is a collaborative one. We encourage our clients to be ambitious and to step out of their comfort zone.

Details

Contact

Owner

  • James Davies

Locations

  • 18 Ashwin Street, London E8 3DY

Featured Projects

Garden Wall House

A new build 2br house with basement courtyard constructed on a complicated infill site in East London.

Photos: Billy Bolton

Sandbrook Road

The complete refurbishment and extension of a double fronted townhouse in London, N16. A new basement and roof extension provide additional bedrooms and living space, with a repositioned central staircase freeing up valuable floor area and allowing for a flexible layout that can accommodate a busy, growing family. Futureproof + adaptable.

Photos: Dunja Opalko

Peyton Place

Located on a quiet cul-de-sac and set within the West Greenwich Conservation Area, this former Victorian School Hall had previously been used as a meeting hall and office prior to becoming derelict.

The client’s preference for an industrial aesthetic combined with an overriding requirement for a functional, child-friendly scheme necessitated a considered design approach with a reduced palette of materials, carefully selected in response to the existing building and its context.

Photos: Rory Gardiner

Defoe Road

This conversion project creates a home from a dilapidated and landlocked warehouse, transforming it into a light-filled house that not only improves the area but brings life back to the neglected space.

By retaining the original envelope, volume, and footprint of the warehouse, this project illustrates the possibilities and benefits of recycling old buildings and adaptive re-use in a cost-effective and innovative way.

Photos: Rory Gardiner

Florida Street

By opening up the enclosed stairwell and incorporating the vertical circulation into the central atrium, we were able to add space, light and volume to the main living areas of this former Garment factory in East London.

Glazing is used throughout to bring natural light deeper into the floor plan, with obscured glass panels creating privacy for the fully refurbished bathrooms and bedrooms. The glazed atrium visually connects both floors whilst separating public and private spaces.

Photos: Rory Gardiner

Holton Street

This simple yet detailed project located within a prominent Conservation Area required a considered design approach, with a reduced palette of materials carefully selected in response to the existing building and it’s context.

Photos: Simon Maxwell

v5.0