Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
Search

CWB Architects

Brooklyn
Photo: Rachael Stollar

Regions Served

  • New York City & Mid-Atlantic

Profile: At CWB, we enjoy creating spirited expressions of our clients’ individuality. By thoughtfully crafting residences filled with rich detail, our spaces support and celebrate the well-lived life. Whether in a classic city row house or a contemporary waterfront getaway, we design your day-to-day experience by combining elegance with livability.

Process: We guarantee our design process will be illuminating, fun, and inspired—as we guide you on the journey to create your personal place. We bring our experience and our insights. You bring your enthusiasm.

People: Brendan Coburn, Jason Boutin, Jesse Fearins, and Cheryl Settino Mosher lead our team of creative, bright, and passionate individuals. All are ably assisted by a motley crew of canines.

Details

Contact

Owner

  • Brendan R. Coburn

Locations

  • 45 Main Street Studio 824 Brooklyn, NY 11201 T 718.624.1700 | F 718.624.3232

Featured Projects

Bed-Stuy Amuse-Bouche

This 1930s brownstone sits on a treelined block in Bed-Stuy that maintains much of its historical charm. Phase One of the project is a gut renovation of the second and third floors, aimed at creating a more efficient use of space. The goal of the project was to provide more individual space for each member of the family. Unique spaces were designed, including a Peloton niche, a video game alcove, and a closet dedicated equally as a wardrobe and a home for a cherished record collection. A Phase Two will tackle the public zones of the house on the lower floors – the kitchen, dining, and living areas.

Photos: Rachael Stollar

Bed-Stuy Amuse-Bouche

The design of this house is very much specific to the character and day-to-day use of the residents. The whimsical aesthetic of the client was an important aspect of the interior design brought to life by Fearins Welch Interior Design. Playful use of color, bold tile and wallpaper patterns, and quirky custom furniture create a unique composition with a timeless vibe. The house gives the client and their kids spaces for retreat, play, and room to grow.

Photos: Jessica Antola

Cobble Hill Brownstone

The primary design challenge for this project was creating both distinct places for the family to live their day to day lives and also a whole floor dedicated to formal entertainment. The clients entertain large dinners on a monthly basis as part of their profession. We solved this by adding an extension on the Garden and Parlor levels. This allowed the Garden level to function as the daily family operations center and the Parlor level to be party central. The kitchen on the garden level is large enough to dine in and accommodate a large catering crew.

Photo: Sam Frost

Cobble Hill Brownstone

On the parlor level, we created a large double parlor in the front of the house; this space is dedicated to cocktail hour and after-dinner drinks. The rear of the parlor is a spacious formal dining room that can seat up to 14 guests. The middle “library” space contains a bar and facilitates access to both the front and rear rooms; in this way, it can double as a staging area for the parties.

Photos: Sam Frost

Cobble Hill Brownstone

This Cobble Hill Brownstone for a family of five is a fun and captivating design, the perfect blend of the wife’s love of English country style and the husband’s preference for modern. The young power couple, her the co-founder of Maisonette and him an investor, have three children and a dog, requiring that all the surfaces, finishes and, materials used throughout the home are both beautiful and durable to make every room a carefree space the whole family can enjoy.

Photo: Sam Frost

Park Slope Modern Row House

This 4-story row house gut renovation with a new rear extension and penthouse addition is designed to bring elements of nature into a modern interior with slender steel windows, cohesive oak detailing, a sculptural stair tower, a suspended stair chair, and passive house technologies.

Photo: Kevin Kunstadt

Park Slope Modern Row House

Upon entering, the kitchen and dining space draw you into the large sunken living room, providing family gathering space connected to the kitchen and dining room, as well as the rear garden.

Photo: Kevin Kunstadt

Park Slope Modern Row House

The open sculptural stair tower has a smaller footprint than a traditional row house stair. By extending it past the original roof level into the new penthouse, the stair becomes an atmospheric shaft through which all types of weather can be sensed in the surrounding spaces. The stair fosters family communication, making open living spaces visible between floors. At the upper-most level, a bench is built into the handrail, suspended over the light shaft.

Photos: Kevin Kunstadt

Cobble Hill Row House and Carriage House

The interior plan, building section, and staircase configuration are modern. We composed the major communal areas of the home to overlap vertically and horizontally. We employed double-height space, unique in townhouses, to vertically connect rooms on the garden and parlor floors, and to horizontally increase the visual connection on both floors to the garden. The main stair funnels light from a skylight through the five stories and celebrates the vertical circulation integral to townhouse living. Fully open, it connects the home’s garden, family room and kitchen to a top floor TV room with views of New York Harbor and downtown Manhattan.

Photo: Francis Dzikowski/OTTO

Cobble Hill Row House and Carriage House

This newly built row house in NYC’s first landmarked district blends contemporary compositions with traditional design language based around the proportions of a typical Brooklyn rowhouse; the interior utilizes vertical connections to bring natural light throughout all of the spaces, and the exterior reimagines the local vernacular, using sustainable building materials detailed with modern proportions.

Photos: Francis Dzikowski/OTTO

Park Slope Revival

The double parlor was designed in one dominant theme to give it the feel of a single space. As a family of four, the client had a need for substantial storage space. Extensive millwork accommodates books, music and electronics. Because the client opted to locate the master bedroom on the parlor floor, special care was given to the delineation of the space as private quarters. The vestibule library, with its extensive built-ins, serves as a threshold to the master suite. The dining room was completed during the second architectural phase; it adjoins the kitchen. A spacious and functional kitchen opens onto the patio garden.

Photos: Hulya Kolabas

Heights Update

This Brooklyn Heights townhouse was in need of a youthful update to match an equally young and active family. The scope of work focused on the family’s living and entertaining space, as well as the master bedroom and family room. While most of the existing architectural detail was to remain, we took steps to enliven the spaces with a fresh, neutral palette infused with vibrant color to give them a modern vibe.

Photo: Rachael Stollar

Carroll Gardens Comeback

Long empty, this woefully-dilapidated brick row house had no running water or electricity, and the rear yard was a tangle of overgrowth. A gut renovation breathed new life into the solid shell, a light & airy abode for the clients and their two pet pigs.

Photos: Cameron Neilson, Rachael Stollar

Bug Acres of Woodstock

This newly constructed home in Upstate New York was designed to replace an existing weekend retreat within the same site. The goal for the new house was to blend with the surrounding landscape while amplifying the Owner’s visual and auditory experience of the landscape from interior spaces.

Photo: Matthew Williams

Americana in Amagansett

Located on a quiet lane in Amagansett, Long Island, this 1960s single-family house was an exercise in spatial economy. The challenge was to remodel its 2,800 square feet without expanding the footprint, while both respecting the house’s scale in the context of neighboring homes and retaining its barn-like feel.

Photo: Catherine Tighe

Grace Church School Hope Library

This adaptive re-use of a once awkward, resultant space between historic Grace Church and its parish hall helped expand Grace Church School without the purchase of new space. The primary form is a bulkhead that appears utilitarian but is fitted with three dormer windows with cozy interior seating. Complex sectional relationships among the surrounding buildings were resolved by creating a mezzanine, beneath which book storage and additional seating was fitted.

Photo: Catherine Tighe

Atlantic Theater Company | Stage 2

The Atlantic Theater Company sought CWB Architect’s expertise in designing a new performance space on Manhattan’s West 16th Street. Intended for use as a second stage for student productions, the building houses additional rehearsal spaces available for rental to outside companies.

Photos: Catherine Tighe

West Elm Headquarters

CWB Architects was commissioned to design 50,000 square feet of space that serve as the headquarters for the home furnishings retailer, West Elm, a division of Williams-Sonoma. Much of this space is used as a retail showroom and product test center. We leveraged large saw-tooth skylights as an organizing principle for the space and endeavored to maximize the natural light they provided by arranging the work stations in a U-shape directly beneath them.

Photos: Catherine Tighe

Tribeca Regency

An expanding family prompted the renovation of this 4,000-square-foot, three-bedroom TriBeCa condominium. The primary objectives were to renovate and better define the kitchen, improve the flow between the kitchen, living, and dining rooms, and refine the entry. In addition, a powder room was expanded into a full bath.

Photos: Hulya Kolabas

Brooklyn Heights Swellegant

Through the new layout, the row house was transformed into a stylishly livable home with ample spaces for gathering, cooking, entertaining, and relaxing. We built a bulkhead on the roof and installed a staircase to afford residents and guests easy access to sweeping views of the harbor and Manhattan that were previously accessible only by ladder.

Photo: Catherine Tighe

Brooklyn Promenade Modernish

Located in the Brooklyn Heights Historic District in Brooklyn, this project entailed a complete gut renovation of a five-story row house for a family of six with a live-in grandfather. The client wanted a serene, modern space to raise their kids and unwind after work.

Photo: Hulya Kolabas

Coverage on Remodelista & Gardenista

v5.0